2020.02.03-25, Tajlandia DAO

Wacław Michalski
To już drugi rok, gdy na zaproszenie Johna Gosset, pojechaliśmy do Tajlandii. To był jeszcze czas, kiedy można było latać i spotykać się swobodnie, tak bywało !!. Wyprawy DAO, od nazwy regionu, są projektem eksploracji i dokumentowania jaskiń w północnej część kraju. Część systemu przechodzi nawet za granice do Myanmaru (dawna Birma). Nasze wizyty miały też na celu rozeznać możliwość zorganizowania wyprawy klubowej, co nadal deklaruję, o ile tylko życie wróci do normy. Mieliśmy z Kamilem plan pokazania zdjęć i filmu w klubie, ale niestety jeszcze nie jest to możliwe. Posyłamy Wam zatem koleżanki i koledzy linki do filmu, który przygotował jeden z uczestników, francuz Jean Marie, a także jego angielskiej wersji opracowanej przez Poul Calistera. Obejrzyjcie proszę w wolnej chwili. Miejmy nadzieję, że uda się tam pojechać w naszym klubowym składzie. Pozdrawiamy.
wersja oryginalna przez stronę Jean Marie: https://speleo-minervois.blogspot.com/2020/05/jonctions-sous-la-jungle.html
wersja angielska:
.be" href="/