2020.05.19 Akcja Świetlna SBB

Pilsko - Zofia Gutek
"Świeciliśmy ze szczytu Słowackiego Was nie widzieliśmy. Z zbocza Pilska pod nami świecili Słowacy niebieskim laserem w Waszym kierunku. Potem ze szczytu Polskiego świeciliśmy na Klimczok i Babią. Osoby: Tosia Twardowska /prawdopodobnie Były Członek Klubu/ , Łukasz Twardowski- GOPR"

__________________________

Kobylarz - Tatry - Łukasz Piechocki, Bartosz Baturo, Jerzy Ganszer  - bark kontaktu nad Beskidami chmury!

Obserwatorzy: Tomasz Kochel, Danuta Kochel - Osoba Towarzysząca
Miejsce obserwacji: Łukoszowa Kępa (w Jasienicy)
Zaobserwowane punkty:
- rejon Przegibka/Magurki (góry za chmurami). Sygnał o 21:30
- rejon Stołowa/Błatniej.  Sygnał o 21:47

Ciekawostka:
Jest taka strona: https://www.heywhatsthat.com na której możesz sprawić co widać ze wskazanego miejsca. Rezultat dla Łukoszowej Kępy to https://www.heywhatsthat.com/?view=B1UCC1X6.

Pozdrawiam,
Tomek

___________________________

Klimczok - Jerzy Pukowski

Cześć!
Ja widziałem światełka na Magurze k. Klimczoka oraz na Czuplu. Więcej nie wiedziałem.

Pozdrawiam

__________________________

Magura - Agnieszka Gądek, Paweł Gądek. Rafał Konior - Fanklub Speleoklubu Bielsko-Biała

Raport świetlny: mama i tata widzieli tylko Magure, Magura (w składzie Agnieszka, Paweł i Rafał Konior) widzieli Klimczok (Pukuś), Beatę z Kubą oraz Czupel. Ostry cień mgły uniemożliwił łączność świetlna z Pilskiem, Babia i Tatrami. Podjęto próbę nawiązania łączności głosowej z Klimczokiem, próba niestety zakończyła się niepowodzeniem.

Osiedla Karpackie - Elżbieta Imielska - widziała Kozią Górę

________________________________

Rejon Kołowrotu nad Bystrą -  Beata Michalska-Kasperkiewicz i Jakub Krajewski  - widzieli:Kozią Górę, Magurkę i Magurę

________________________________

Babia Góra - Tomasz Motoszko - ogarnęła go mgła - chwała Mu!

__________________________________

Brak danych z Magurki i Czupla oraz rejonu Stołowa/Błatniej

_______________________________________________

Zarejestrowano 18 uczestników + Słowaków i niezidentyfikowane osoby na trzech punktach /patrz powyżej/ oraz jedna osobę utajnioną. Na razie potwierdzono tylko jeden kontakt obopólny.

----------------------
Uzupełnienia od Agnieszki Gadek - Magura widziała rejon Kołowrotu - czyli mamy już dwa obopólne łączenia