2023.07.06-09. Letni Obóz Tatrzański

Beata Michalska-Kasperkiewicz
Tomasz Grzegrzułka
Wacław Michalski
na sobotę dojechali też jako osobna grupa
Sylwia Wójcik
Gosia Toczyłowska
Wojtek Jasiak
Bartek Golik
Łukasz Piechocki
Kamil Polański, z planem akcji do Śnieżnej
na ognisku gościnnie kilku jeszcze dodatkowych znajomych
Bardzo udany obóz, dobra pogoda, piękne lato, niebanalne dziury, udane ognisko, długie rozmowy, intensywnych kilka dni chodzenia po jaskiniach. Długo by pisać.... obiecali wrażenia przedstawić kursanci. Dla porządku sprawozdawczego zamieszczamy gołe informacje. Czwartek zrobiliśmy oba dna w jaskini Marmurowej, piątek trochę luźniej Małołącki Tunel, sobota akcja najtrudniejsza i godne wyzwanie. Murzyn idzie z grupą do Ptasiej, Bartosz i ja z drugą grupą do Lodowej Litworowej. Kursanci, Dawid i Bartosz robią mijankę, wchodzą jedną jaskinią a wychodzą drugą. Tomek i ja zabezpieczamy powroty w tej samej jaskini. Akcja jaskiniowa dopracowana perfekcyjnie, spotkanie w połączeniu prawie na minuty, szybka zmiana i wychodzimy. Trawers tej klasy na kursie, to naprawdę dobry wyczyn. Naszym kursantom gratulujemy. Ja oficjalnie przepraszam natomiast zainteresowanych, mój pomysł na powrót na bazę trochę się wydłużył...sorki. I tak jednak w niedzielę zdążyliśmy jeszcze zrobić wycieczkę do Kościeliskiej i szkolenie TPN z Jankiem Krzeptowskim. Starsi stażem koledzy w sobotę zdobyli Marmurową, sprawozdanie już jest na stronie.